ActualitatNotícies

El president de Federalistes d’Esquerres, Joan Botella, ha intervingut aquest dissabte 4 de febrer a la Conferència Nacional del PSUC viu on ha reivindicat el federalisme com “la primera via, el projecte per refer la societat en l’horitzó d’un govern mundial” . Ho ha fet davant d’uns 300 militants de la formació reunits per debatre sobre la seva participació en el nou espai polític que impulsen Barcelona en comú, ICV, Podem i EUiA.

Joan Botella ha assenyalat que una de les qüestions que reivindica Federalistes d’Esquerres és el fet que la tradició federalista forma part de la tradició històrica de les esquerres a Catalunya i a Espanya i ha subratllat el caràcter transversal de l’associació.

El president de Federalistes d’Esquerres ha compartit la fila 0 amb altres convidats com Lluís Rabell, president del grup parlamentari de Catalunya Sí que és Pot, Ferran Pedret, primer secretari del PSC de Barcelona, ​​Josep Vendrell, diputat d’ICV al congrés de els diputats, i Javier Pacheco, principal aspirant a succeir Joan Carles Gallego com a secretari general de CCOO.

Botella ha posat èmfasi en la necessitat de construir el federalisme no només a escala interna sinó a nivell mundial. “El federalisme està contra el centralisme despòtic i contra els nacionalismes que aixequen murs”, ha dit.