ActualitatNotes de premsaNotícies

“Tortosa és una ciutat amb ADN federalista: està entre el País Valencià i Catalunya i és la gran capital catalana de l’Ebre que és el riu que connecta Catalunya amb la resta d’Espanya. És una cruïlla de camins. Per Tortosa passaven les grans vies romanes que connectaven Catalunya amb la resta d’Europa i ha estat escenari històric de convivència entre identitats diverses com il·lustra el fet que va ser un important nucli d’Al Andalús, l’Espanya musulmana”.

Tortosa5Aquesta va ser una de les qüestions que va plantejar Francesc Trillas el passat 1 de juny en la presentació de ¿Qué es el federalismo? a Tortosa a la qual van assistir una trentena de persones i que es va realitzar a la llibreria La 2 de Viladrich.

Tortosa4Francesc Trillas, professor d’Economia Aplicada de la UAB i coautor del llibre amb Victoria Camps i Joan Botella, tots membres de la junta directiva de Fed, va explicar els avantatges d’avançar en un model federal i va aprofundir en l’exemple del corredor del Mediterrani.

“En ser una gran infraestructura que requereix coordinació, és un exemple que sense un model federal és impossible disposar dels instruments necessaris per al creixement econòmic”, va assegurar.

La presentació de l’acte va estar a càrrec del professor d’Història i ex alcalde de Tortosa, Joan Sabaté, que va destacar que el llibre respon de forma didàctica als dubtes que pugui plantejar un model federal.